Jadłospis
Jadłospis na aktualny tydzień.

Poniedziałek
25 września 2023
ŚNIADANIE: bułka baton1(40g), masło7, parówki drobiowe6, ketchup, herbata owocowa.(150ml).
PRZEKĄSKA: jabłko.
OBIAD: zupa kapuśniak9(200ml), naleśniki z marmoladą wieloowocową1,3,7(150g), kompot.
PODWIECZOREK: chleb wiejski1(50g), masło7(6g), pasta z tuńczyka4 z ogórkiem konserwowym i szczypiorkiem, herbatka bukiet ziół(150g), gruszka.
PRZEKĄSKA: kanapka.
Wtorek
26 września 2023
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane na mleku7(200ml), chleb mazowiecki1(50g) z masłem7(6g) i marmoladą wieloowocową, herbata z cytryną.
PRZEKĄSKA: marchewka.
OBIAD: zupa rosół z makaronem1(200ml), kotlet mielony(80g), ziemniaki, sałatka z buraczków, kompot.
PODWIECZOREK: chlebek żytnio-razowy1(50g), masło7(6g), pieczeń rzymska6(12g), sałata lodowa, herbatka z pokrzywy(150ml), jabłko.
PRZEKĄSKA: kanapka.
Środa
27 września 2023
ŚNIADANIE: bułka baton1(50g) masło7(6g), ser żółty7(10g), pomidor, kakao(150ml).
PRZEKĄSKA: kalarepa.
OBIAD: zupa szczawiowa zabielana1,7(200ml), kotleciki z piersi kurczaka1,3(80g), ziemniaki(100g), surówka z marchewki i selera(70g), kompot.
PODWIECZOREK: chleb graham1, masło7(6g), szyneczka aleksandryjska, ogórek zielony(25g), herbata z melisy, arbuz.
PRZEKĄSKA: kanapka.
Czwartek
28 września 2023
ŚNIADANIE: chlebek foremkowy1(50g), masło7(6g), twarożek waniliowy6, herbata z cytryną(150ml).
PRZEKĄSKA: marchewka.
OBIAD: zupa kalafiorowa(200ml), gulasz z indyka(80g), kasza pęczak(100g), ogórek kiszony, kompot.
PODWIECZOREK: chlebek tygrysi1, masło7, polędwica wiśniowa6(12g), rzodkiewka(10g), herbatka miętowa(150g), śliwka.
PRZEKĄSKA: kanapka.
Piątek
29 września 2023
ŚNIADANIE: chleb wiejski1(50g), masło7(6g), kiełbaska żywiecka podsuszana6(10g), papryka czerwona, herbata owocowa(150ml).
PRZEKĄSKA: jabłko.
OBIAD: zupa ryżowa9(200ml), fasolka po bretońsku (100g), ziemniaki(100g), kompot.
PODWIECZOREK: drożdżówka z serem/jabłuszkiem1,7, napój miodowo-cytrynowy, banan.
PRZEKĄSKA: kanapka.
Poniedziałek
2 października 2023
ŚNIADANIE: bułeczka wrocławska1(50g), masło7 (margaryna flora), jajko na twardo3(50g), ketchup, kawa inka
z mlekiem7(150ml).
PRZEKĄSKA: gruszka.
OBIAD: zupa ogórkowa zabielana(200ml)7,9, pierożki leniwe polane masełkiem7(150g) – wyrób własny, surówka
z marchewki i jabłka
PODWIECZOREK: chleb wiejski1(50g), masło7(6g), pasta z tuńczyka4 z ogórkiem konserwowym i szczypiorkiem(30g), herbatka rumiankowa.
PRZEKĄSKA: kanapka.