Jadłospis

Jadłospis na aktualny tydzień.

Poniedziałek

12 kwietnia 2021

ŚNIADANIE: bułka baton1(50g), masło7(6g), pasztet kremowy6(15g),  ogórek konserwowy, herbata
owocowa(150ml).

PRZEKĄSKA: marchewka.

OBIAD: zupa szczawiowa z jajkiem zabielana3,7,9(200ml),  makaron z twarożkiem1,7(150g), kompot.
PODWIECZOREK: chleb wiejski1(40g), pasta z tuńczyka4 (tuńczyk, jajko na twardo3, ogórek konserwowy, szczypiorek)(30g), herbatka melisa(150g), jabłko.

PRZEKĄSKA: kanapka.

Wtorek

13 kwietnia 2021

ŚNIADANIE: chleb wiejski1(50g), masło7(6g), pieczeń rzymska6(10g), ogórek zielony, herbata z cytryną(150ml).

PRZEKĄSKA: jabłko.

OBIAD: zupa ryżowa9(200ml), klopsiki mielone(80g), ziemniaki(100g), sałatka z buraczków7(70g), kompot.

PODWIECZOREK: chlebek gryczany1(50g), masło7(6g), polędwica wiśnowa6,  rzodkiewka(4g), herbatka bukiet ziół(150ml), marchewka.

PRZEKĄSKA: kanapka.

Środa

14 kwietnia 2021

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane na mleku1,7, chleb mazowiecki1(50g) z masłem7(6g) i marmoladą(12g), herbata
owocowa(200ml).

PRZEKĄSKA: kalarepa.

OBIAD: zupa pomidorowa z makaronem1,9(200ml), kotleciki panierowane1,3(80g), ziemniaki(100g), surówka
z kapusty pekińskiej(70g).

PODWIECZOREK:chleb alpejski1(50g), masło7(6g), szyneczka zawędzana6(12g), sałata lodowa, herbatka
miętowa, pomarańcza.

PRZEKĄSKA: kanapka.

Czwartek

15 kwietnia 2021

ŚNIADANIE: chleb wiejski1, masło7, kiełbaska sucha krakowska6(15g), rzodkiewka, herbata z cytryną(150ml)

PRZEKĄSKA: marchewka.

OBIAD: zupa krem jarzynowy z grzankami1,9(200ml), potrawka z kurczaka z warzywami(100g), kasza pęczak(100g), kompot.

PODWIECZOREK:  chlebek foremkowy1(40g), masło7, ser żółty7(12g), ketchup, kakao, jabłko.

PRZEKĄSKA: kanapka.

Piątek

16 kwietnia 2021

ŚNIADANIE: chleb wiejski1, masło7(6g), szynka aleksandryjska6(12g), ogórek zielony, herbata owocowa(200ml).                   

PRZEKĄSKA: gruszka.

OBIAD: zupa barszcz czerwony zabielany7,9(200ml), rybka miruna1,3,4(80g), ziemniaki(100g), kapustka zasmażana, kompot.

PODWIECZOREK: budyń waniliowy7, biszkopty1, słonecznik, napój miodowo-cytrynowy.

PRZEKĄSKA: kanapka.

Poniedziałek

19 kwietnia 2021

ŚNIADANIE: bułeczka maślana1(50g), masło7 (margaryna flora), pasta jajeczna ze szczypiorkiem3 (50g), kawa inka z mlekiem7(150ml).

PRZEKĄSKA: jabłko.

OBIAD: zupa kapuśniak9(200ml), naleśniki z marmoladą wielowoocową1,3,7(150g),  kompot.
PODWIECZOREK: chleb wiejski1(50g), masło7(6g) (margaryna flora), pasztet kremowy1,6 ogórek konserwowy, herbata z cytryną(150ml).

PRZEKĄSKA: kanapka.