Jadłospis

Jadłospis na aktualny tydzień.

Poniedziałek

25 września  2023

ŚNIADANIE: bułka baton1(40g), masło7, parówki drobiowe6, ketchup, herbata owocowa.(150ml).

PRZEKĄSKA: jabłko.

OBIAD: zupa kapuśniak9(200ml), naleśniki z marmoladą wieloowocową1,3,7(150g), kompot.

PODWIECZOREK: chleb wiejski1(50g), masło7(6g), pasta z tuńczyka4  z ogórkiem konserwowym i szczypiorkiem, herbatka bukiet ziół(150g), gruszka.

PRZEKĄSKA: kanapka.

 

Wtorek

26 września 2023

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane na mleku7(200ml), chleb mazowiecki1(50g) z masłem7(6g) i marmoladą wieloowocową, herbata z cytryną.

PRZEKĄSKA: marchewka.

OBIAD: zupa rosół z makaronem1(200ml), kotlet mielony(80g), ziemniaki, sałatka z buraczków, kompot.

PODWIECZOREK: chlebek żytnio-razowy1(50g), masło7(6g), pieczeń rzymska6(12g), sałata lodowa, herbatka z pokrzywy(150ml), jabłko.

PRZEKĄSKA: kanapka.

Środa

27 września  2023

ŚNIADANIE: bułka baton1(50g) masło7(6g), ser żółty7(10g), pomidor, kakao(150ml).

PRZEKĄSKA: kalarepa.

OBIAD: zupa szczawiowa zabielana1,7(200ml), kotleciki z piersi kurczaka1,3(80g), ziemniaki(100g), surówka z marchewki i selera(70g), kompot.

PODWIECZOREK: chleb graham1, masło7(6g), szyneczka aleksandryjska, ogórek zielony(25g), herbata z melisy, arbuz.

PRZEKĄSKA: kanapka.

Czwartek

28 września 2023

ŚNIADANIE: chlebek foremkowy1(50g), masło7(6g), twarożek waniliowy6,  herbata z cytryną(150ml).

PRZEKĄSKA: marchewka.

OBIAD: zupa kalafiorowa(200ml), gulasz z indyka(80g), kasza pęczak(100g), ogórek kiszony, kompot.

PODWIECZOREK: chlebek tygrysi1, masło7, polędwica wiśniowa6(12g), rzodkiewka(10g), herbatka miętowa(150g), śliwka.

PRZEKĄSKA: kanapka.

Piątek

29 września 2023

ŚNIADANIE: chleb wiejski1(50g), masło7(6g), kiełbaska żywiecka podsuszana6(10g), papryka czerwona, herbata owocowa(150ml).

PRZEKĄSKA: jabłko.

OBIAD: zupa ryżowa9(200ml), fasolka po bretońsku (100g), ziemniaki(100g), kompot.

PODWIECZOREK: drożdżówka z serem/jabłuszkiem1,7, napój miodowo-cytrynowy, banan.

PRZEKĄSKA: kanapka.

Poniedziałek

2 października   2023

ŚNIADANIE: bułeczka wrocławska1(50g), masło7 (margaryna flora), jajko na twardo3(50g), ketchup, kawa inka
 z mlekiem7(150ml).

PRZEKĄSKA: gruszka.

OBIAD: zupa ogórkowa zabielana(200ml)7,9, pierożki leniwe polane masełkiem7(150g) – wyrób własny, surówka
z marchewki i jabłka

PODWIECZOREK: chleb wiejski1(50g), masło7(6g), pasta z tuńczyka4  z ogórkiem konserwowym i szczypiorkiem(30g), herbatka rumiankowa.

PRZEKĄSKA: kanapka.