Jadłospis
Jadłospis na aktualny tydzień.

Poniedziałek
12 kwietnia 2021
ŚNIADANIE: bułka baton1(50g), masło7(6g), pasztet kremowy6(15g), ogórek konserwowy, herbata
owocowa(150ml).
PRZEKĄSKA: marchewka.
OBIAD: zupa szczawiowa z jajkiem zabielana3,7,9(200ml), makaron z twarożkiem1,7(150g), kompot.
PODWIECZOREK: chleb wiejski1(40g), pasta z tuńczyka4 (tuńczyk, jajko na twardo3, ogórek konserwowy, szczypiorek)(30g), herbatka melisa(150g), jabłko.
PRZEKĄSKA: kanapka.
Wtorek
13 kwietnia 2021
ŚNIADANIE: chleb wiejski1(50g), masło7(6g), pieczeń rzymska6(10g), ogórek zielony, herbata z cytryną(150ml).
PRZEKĄSKA: jabłko.
OBIAD: zupa ryżowa9(200ml), klopsiki mielone(80g), ziemniaki(100g), sałatka z buraczków7(70g), kompot.
PODWIECZOREK: chlebek gryczany1(50g), masło7(6g), polędwica wiśnowa6, rzodkiewka(4g), herbatka bukiet ziół(150ml), marchewka.
PRZEKĄSKA: kanapka.
Środa
14 kwietnia 2021
ŚNIADANIE: płatki kukurydziane na mleku1,7, chleb mazowiecki1(50g) z masłem7(6g) i marmoladą(12g), herbata
owocowa(200ml).
PRZEKĄSKA: kalarepa.
OBIAD: zupa pomidorowa z makaronem1,9(200ml), kotleciki panierowane1,3(80g), ziemniaki(100g), surówka
z kapusty pekińskiej(70g).
PODWIECZOREK:chleb alpejski1(50g), masło7(6g), szyneczka zawędzana6(12g), sałata lodowa, herbatka
miętowa, pomarańcza.
PRZEKĄSKA: kanapka.
Czwartek
15 kwietnia 2021
ŚNIADANIE: chleb wiejski1, masło7, kiełbaska sucha krakowska6(15g), rzodkiewka, herbata z cytryną(150ml)
PRZEKĄSKA: marchewka.
OBIAD: zupa krem jarzynowy z grzankami1,9(200ml), potrawka z kurczaka z warzywami(100g), kasza pęczak(100g), kompot.
PODWIECZOREK: chlebek foremkowy1(40g), masło7, ser żółty7(12g), ketchup, kakao, jabłko.
PRZEKĄSKA: kanapka.
Piątek
16 kwietnia 2021
ŚNIADANIE: chleb wiejski1, masło7(6g), szynka aleksandryjska6(12g), ogórek zielony, herbata owocowa(200ml).
PRZEKĄSKA: gruszka.
OBIAD: zupa barszcz czerwony zabielany7,9(200ml), rybka miruna1,3,4(80g), ziemniaki(100g), kapustka zasmażana, kompot.
PODWIECZOREK: budyń waniliowy7, biszkopty1, słonecznik, napój miodowo-cytrynowy.
PRZEKĄSKA: kanapka.
Poniedziałek
19 kwietnia 2021
ŚNIADANIE: bułeczka maślana1(50g), masło7 (margaryna flora), pasta jajeczna ze szczypiorkiem3 (50g), kawa inka z mlekiem7(150ml).
PRZEKĄSKA: jabłko.
OBIAD: zupa kapuśniak9(200ml), naleśniki z marmoladą wielowoocową1,3,7(150g), kompot.
PODWIECZOREK: chleb wiejski1(50g), masło7(6g) (margaryna flora), pasztet kremowy1,6 ogórek konserwowy, herbata z cytryną(150ml).
PRZEKĄSKA: kanapka.