Jadłospis

Jadłospis na aktualny tydzień.

Poniedziałek

30 stycznia  2023

ŚNIADANIE: bułka wrocławska1(50g), masło7 (margaryna flora), ser żółty7(50g), ketchup, kakao7(150ml).

PRZEKĄSKA: marchewka.

OBIAD: zupa szczawiowa z jajkiem zabielana(200ml)7,3,9, racuszki drożdżowe z musem jabłkowym(200g)1,3,7 – wyrób własny, kompot.

PODWIECZOREK: chlebek mazowiecki1(50g), masło7(6g) (margaryna flora), pasztet kremowy6(15g),  ogórek konserwowy, herbata z cytryną(150ml), gruszka.

PRZEKĄSKA: kanapka.

Wtorek

31 stycznia 2023

ŚNIADANIE: chleb wiejski1(50g), masło7(6g), szynkowa extra6(10g), rzodkiewka, herbata z cytryną(150ml).

PRZEKĄSKA: jabłko.

OBIAD:  zupa wiejska9(200ml), klopsiki z szynki w sosie pomidorowym(80g), kasza bulgur(100g), surówka z marchewki i jabłka, kompot(150g).

PODWIECZOREK: chlebek tygrysi1(50g), masło7(6g), pieczeń rzymska3, ogórek kiszony, herbata bukiet ziół(150ml), kalarepa.

PRZEKĄSKA: kanapka.

Środa

1 lutego 2023

ŚNIADANIE: chleb wiejski1(50g), masło7(6g), polędwica sopocka6, sałata lodowa, herbata owocowa(150ml).

PRZEKĄSKA: marchewka.

OBIAD: zupa ryżowa9(200ml), pieczonki (ziemniaki, marchewka, cebulka, kiełbaska)(80g), ogórek kiszony, kompot.

PODWIECZOREK: chlebek królewski1, masło7, pasta jajeczna ze szczypiorkiem3, kawa inka z mlekiem(150ml), mandarynka.

PRZEKĄSKA: kanapka.

Czwartek

2 lutego 2023

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane na mleku7, chleb mazowiecki1(50g) z masłem7(6g) i marmoladą(12g), herbata z cytryną(150ml).

PRZEKĄSKA: jabłko.

OBIAD: zupa krem marchewkowy z grzankami zabielany1,7,9(200ml), filet w sosie ziołowym(100g), ziemniaki(100g), sałatka
z buraczków(70g), kompot.

PODWIECZOREK: chleb graham1, masło7, szyneczka zawędzana6(15g), ogórek zielony, herbatka rumiankowa(150ml), marchewka.

PRZEKĄSKA: kanapka.

Piątek

3 lutego 2023

ŚNIADANIE: chleb wiejski1, masło7, mielonka śniadaniowa6(12g), papryka czerwona, herbatka owocowa(150ml).

PRZEKĄSKA: jabłko.

OBIAD: zupa krupnik1,9(200ml),  paluszki rybne1,4(70g), ziemniaki(100g), surówka z białej kapustki, kompot.

PODWIECZOREK: budyń śmietankowy7, biszkopty, napój miodowo-cytrynowy.

PRZEKĄSKA: kanapka.

Poniedziałek

6 lutego 2023

ŚNIADANIE: chlebek foremkowy1(50g), masło7 (margaryna flora), jajko na twardo3 (50g), ketchup, kakao7(150ml).

PRZEKĄSKA: marchewka.

OBIAD: zupa kapuśniak9(200ml), makaron z twarożkiem truskawkowym7(150g), kompot.
PODWIECZOREK: chleb wiejski1(50g), masło7 (margaryna flora), pasta z tuńczyka4 (tuńczyk, szczypiorek, ogórek konserwowy)(30g),gruszka.

PRZEKĄSKA: kanapka.